Навигация

Рецензія на фільм «Гавана, я люблю тебе»

Фільм не розчарують тих, хто захоплений Кубою більше, ніж кіно

Сім новел, знятих більш-менш відомими світовими режисерами, які розповідають про сім днів в Гавані.

Міські альманахи, найпопулярнішим з яких став «Париж, я тебе люблю» (2006), - прямий доказ того, що кінематограф походить на подорож, а іноді і замінює його. Вони - як пригорща сувенірів для тих, хто ще не був, або для тих, хто вже був і хоче випробувати радість впізнавання. Гавана представляється одним з найбільш виграшних напрямків для подібного кінотурне. Це місто зі своєю міфологією: голодна столиця найнезалежнішою з країн, де люди радіють життю, що не радіють в столицях ситих.

Автор сценарію всіх семи новел - кубинський письменник Леонардо Падура , Відомий на батьківщині як автор детективів.

Елія Сулейман грав сам себе і в ювілейному альманасі Каннського фестивалю «У кожного своє кіно».

У фільмі немає титрів, оповіщають про зміну авторів і глав - тільки затемнення, відміряють зміну днів тижня, але вгадати в більшості випадків не складно.

«Гавана, я люблю тебе» не обманює очікувань - альманах вийшов досить рівномірним. Загальна атмосфера комуністичної латиноамериканської фієсти тут важливіше окремих епізодів. Навряд чи має сенс говорити про художній метод кожного з режисерів. Серед учасників «Гавани» не так багато по-справжньому гучних імен, але кожен висуває саме те, за що його цінують. так, Елія Сулейман грає самого себе - невдалого Чапліна, але в кубинських декораціях, а Гаспар Ное проводить свою героїню через галюциногенний ритуал очищення. Заздалегідь викликала інтерес новела режисера Бенісіо дель Торо , До того зняв ще одну короткометражку (1995) і зіграв Че Гевару, аргентинця, невіддільне від кубинської історії. У «Гавані» його невигадливий і симпатичний фільм йде першим: простодушний американський тінейджер в бейсболці ( Джош Хатчерсон з «Голодних ігор» ) Намагається познайомитися з дівчиною, а дівчина виявляється трансвеститом. Ще один режисер, Емір Кустуріца , В альманасі задіяний як актор: він теж грає самого себе - похмільного режисера, захопленого музикою. І мабуть, саме його погано розуміє персонаж є виразником основної ідеї альманаху: незрозуміло, навіщо ми всі зібралися, але якщо вже ми тут, то давайте, чи що, почнемо веселитися.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Фільм не розчарують тих, хто захоплений Кубою більше, ніж кіно   Сім новел, знятих більш-менш відомими світовими режисерами, які розповідають про сім днів в Гавані Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

#