Навигация
Реклама
Реклама

Hotellook FAQ: Како да резервирате хотел без плаќање?

Интернет работи чуда: денес можете да плаќаат за летови и хотели онлајн. Ако го направите ова однапред, сигурно може да заштедите пари и време. Но, понекогаш постојат ситуации кога само треба да резервираме хотел без плаќање. На пример, амбасада или виза центар бара хотелска резервација за виза. Но, не постои гаранција од 100% дека ќе виза. Затоа, за да не губите пари, предвреме плаќавте соба, можете да резервирате хотел без плаќање и да презентирате неплатена резерва во амбасадата.

Постојат неколку нијанси кои треба да се обрне внимание при резервација на хотел за виза.

5 чекори за да резервирате хотел без плаќање

1. Одете на страницата hotellook.ru , наведете го дестинациониот град, датумите на патување и бројот на луѓе, потоа кликнете "Добијте цени".

2. Во прозорецот што се појавува, одберете "free cancel" во делот "Advanced" на горниот дел.

3. На веб-страницата на агенцијата или хотелот, проверете до кој датум слободното откажување е важечко. Важно е дека резервацијата е валидна при поднесување на документите за визата. Исто така, ако не ја откажете резервацијата на време, ќе треба да платите парична казна на хотелот. Информациите за казните и условите мора внимателно да се прочитаат пред резервацијата.

4. За да ја потврдите резервацијата на хотелот, треба да ги пополните полињата: е-пошта, телефонски број за контакт, име и презиме, како и во меѓународниот пасош. Кога резервирате двокреветна соба, важно е да ги наведете имињата на сите гости. Понекогаш хотелот бара да остави детали за банкарската картичка. Средствата од картичката нема да се дебатираат, бидејќи се потребни за да се гарантира резервацијата. Сепак, не треба да заборавиме на навременото откажување.

5. Осигурајте се дека известувањето за резервацијата дојде во поштата и се наведени адресата и телефонскиот број на хотелот, датумите на пристигнување и имињата на секој апликант за виза. Откако ќе ги видите сите податоци, можете да ја испечатите резервацијата и слободно да одите во амбасадата за виза.

Сега знаете како да резервирате хотел без да плаќаат за виза. Можете исто така да летови за виза . Уживајте во своето патување!

#
Пользовательское соглашение | Для правообладателей www.ruqmida.ge24d33aa Copyright © 2016 Все права защищены.