Навигация
Реклама
Реклама

Како да креирате бизнис картичка: 10 корисни совети и стилски шаблони

 1. Совети за создавање бизнис картички
 2. 2. Бидете оригинални (дозволените)
 3. 3. Не правете вообичаени грешки.
 4. 4. Размислете за креативно покритие.
 5. 5. Дајте визит-карта интересна форма.
 6. 6. Експериментирајте со нестандардни материјали.
 7. 7. Направете корисни бизнис картички
 8. 8. Цел за единственост.
 9. 9. Рециклирајте стари материјали
 10. 10. Немојте да бидете мрзливи за да проверите
 11. Шаблони за бизнис картички
 12. Бизнис картички за дизајнерот
 13. Бизнис картички фризер
 14. Визит карти за маникир
 15. Бизнис картички за шминкер
 16. Бизнис карти за масаж
 17. Бизнис карти за стоматолог
 18. Бизнис картички за товар
 19. Бизнис карти за салон за убавина

Во оваа статија ќе објасниме како да направите убава бизнис картичка, за која вашите клиенти и партнери нема да сакаат да учествуваат. И покрај фактот што се 'повеќе ги користиме дигиталните, а не носителите на хартија, традиционалната визит-карта сеуште е во употреба во модерниот деловен свет. Добра визит-карта е маркетинг алатка која работи за вашата репутација.

Сега секоја компанија може сама да направи визит-карта или да ја нарача во најблиската печатарска куќа со повеќе од скромна цена. Сепак, квалитетот на таквите бизнис картички, како по правило, остава многу да се посакува. Ова е сериозен проблем и одлична можност да се издвоиме од конкуренцијата, пријатно изненадувајќи ги нашите клиенти и партнери со интересна, незаборавна визит-картичка.

И ако, во прилог на внимателен дизајн, ќе бидете сигурни дека вашата бизнис картичка е стилски и пријатен на допир, вашите напори ќе се исплати со интерес. Прекрасна визит-картичка може да предизвика интерес на потенцијалниот купувач дури и пред да ја види вашата веб-страница и да дознае повеќе за вашиот бизнис. Во оваа статија собравме 10 корисни совети за оние кои тргнаа да создадат оригинална визит-карта, која ќе ги има сите горенаведени предности.

Совети за создавање бизнис картички

1. Запомни ги основните принципи на дизајнот

Бизнис картички ги применуваат основните принципи на дизајнирање на печатени материјали.

Како што знаете, бизнис картичките се однесуваат на печатени производи, затоа, при креирањето на визит-карта, мора да ги следите основните правила за дизајнирање на печатени материјали:

 1. Остави маргина од најмалку 4 mm (во случај на грешки за време на градинарството)
 2. Работа со резолуција од најмалку 300dpi
 3. Бидете сигурни дека текстот на вашата картичка е јасен и читлив.
 4. Работа во CMYK шема на бои (само ако не користите само точки бои).

Кога креирате бизнис картички, некои дизајнери претпочитаат да користат мрежа која им овозможува правилно да ги структурираат и усогласат информациите.

2. Бидете оригинални (дозволените)

Обидете се да направите нестандардна визит-карта, на пример, со вертикална ориентација.

Различни земји и региони имаат свои "стандардни" големини на бизнис картички (веројатно, бидејќи паричниците исто така се разликуваат по големина). Стандардната визит-карта е 90 x 50 милиметри, иако на други опции може да се најдат и други.

Но, дури и таков мал простор може да се организира невообичаено, избегнувајќи пијани приеми и клишеа. Прво, одлучете што сакате да го напишете на бизнис картичката. Ова може да биде полно име, наслов, адреса, телефонски број, е-пошта, лого и други. Потоа размислете како можете да ги презентирате овие податоци на најдобар начин.

3. Не правете вообичаени грешки.

Бидете внимателни: ако сакате да направите рамка, вашата визит-карта треба да биде скратена совршено.

Постои цела низа на стапици кои почетниците дизајнери често се сопнуваат. Пред сè, не заборавајте да оставите резервна работна површина околу периметарот на картичката. Ширината на работ е обично 3 мм (поретко - 4 мм). Бидете сигурни да ги потврдите овие информации во вашата избрана печатница. Исто така, не прави правоаголна рамка околу периметарот на бизнис картичката. Ова ќе привлече премногу внимание на флеки ако рабовите не се сосема рамни.

4. Размислете за креативно покритие.

Овој наставник по гитара нарачал визит-карта со гитарски жици.

Ако сакате да го зголемите визуелниот ефект произведен од вашата бизнис картичка, пробајте да користите различни премази. Таквите елементи не се евтини, но тие можат да ја направат вашата бизнис картичка оригинална и пријатна на допир.

Ако печатарската куќа нуди само стандардно печатење во четири бои, не плашете се да барате други опции. Денес, многу центри за печатење нудат голем избор на визуелни ефекти, така што дефинитивно ќе го најдете она што го барате.

5. Дајте визит-карта интересна форма.

Дури и малку заоблени ќошиња можат да ви дадат оригинална визит картичка.

Неодамна, се повеќе и повеќе картички со слотови може да се видат (и двете букви и слики може да се отсечат). Можете или да го промените обликот на вашата визит-карта со печат (на пример, заокружување на неговите агли), или намалување на елемент на неа - изборот е ваш!

Изработка на индивидуални марки не е евтин задоволство. За среќа, денес се повеќе и повеќе печатарски куќи нудат повеќе буџетска опција: сечење на форми со помош на ласер. Многу одлични примери на слотови може да се најдат на Интернет - на пример, врежани букви на канцелариски материјал. Покрај тоа, некои дизајнери излезе со такви слотови, така што поединечните делови од бизнис картичката може да бидат свиткани, создавајќи интересни дизајни!

6. Експериментирајте со нестандардни материјали.

Погледнете колку лесно стилната бизнис картичка на оваа компанија за производство на сирење се претвора во поголема.

За печатење визит-картички традиционално се користи картонот како најпопуларна опција. Ако сакате вашата визит картичка да ви даде необичен изглед, слободно бирајте материјал, било да е тоа проѕирна пластика, метал, дрво или дури и чеша!

Треба да се запомни дека картичката мора да остане пренослива, т.е. Лесно се вклопува во вашиот џеб или чанта. Претворајќи го вашето внимание на нестандардни материјали, ќе откриете многу можности да издвоите од здодевните бизнис картички на конкурентите!

7. Направете корисни бизнис картички

Визит картичката се претвора во штанд за телефонот.

Еден од проблемите поврзани со хартијата е тоа што се користи насекаде. Некои луѓе внимателно ги чуваат сите книшки, визит-картички и белешки кои паѓаат во нивните раце. Но, постојат и оние кои безмилосно испраќаат планини од акумулирани хартиени материјали за рециклирање. За да ја зачувате вашата бизнис картичка од слична судбина, ви препорачуваме да ја направите корисни за примачот.

Вистинска незаборавна визит-карта се разликува не само од неговата визуелна привлечност, туку и од неговата функционалност. Ова значи дека примателот сигурно ќе го задржи со него. На пример, картичката може да се претвори во држач за мобилен телефон или шноли.

8. Цел за единственост.

Цел за единственост

Се чувствувате креативни? Тогаш зошто да не се направи единствена картичка на своја? Онлајн платформа printdesign нуди буџет печатење колекции за секој вкус. Можете да го претворите парче картони во уникатна визит-карта на англиски или руски, што никој друг нема да го има. Можно е да се избере вертикален и хоризонтален шаблон. Иако независното создавање на бизнис картички бара многу време, ова е одлична можност за самоизразување.

9. Рециклирајте стари материјали

Овие визит картички се направени рачно од неупотребливи честитки и шаблони.

Испратете стари картички, разгледници и нови животни пакувања, правејќи ги вашите бизнис картички. Се занимавате со рециклирање, вие не само што се грижите за животната средина, туку исто така себеси и вашите вредности ги изразувате на необичен начин.

На интернет можете да најдете многу интересни примери на бизнис картички од рециклирани материјали кои ќе ви помогнат да ви помогнеме. Покрај тоа, можете да одберете метод за обработка во зависност од расположивото време и вашите креативни способности - од едноставна употреба на несаканите картони до рачно прецртување на старите разгледници.

10. Немојте да бидете мрзливи за да проверите

Ако вашата визит-карта содржи текст, проверете дали е правилно напишана.

Всушност, овој совет е релевантен за сите типови на печатени материјали, вклучувајќи ги и бизнис картичките. Пред да му дадете визит-карта за печатење, постојано проверувајте ја точноста на информациите што се презентирани на неа. Што може да биде полошо отколку да пронајдете грешка во вашето име или адреса за е-пошта, кога веќе имате стотици готови бизнис картички пред вас? Парафразирање на добро позната поговорка, двојна проверка, напишете еднаш!

Шаблони за бизнис картички

Деловни картички на фотографот

Фотографиите често ги користат деталите за дизајнот на камерата. Ова ја прави мапата тематска и креативна. Во прилог на вашите податоци, можете исто така да наведете каков тип на снимање ќе направите.

Бизнис картички за дизајнерот

Дизајнерот мора да биде креативен, со цел неговите клиенти да го изберат. Препорачливо е да ги покажете вашите вештини за дизајн, па затоа разни цртежи се добредојдени. Можете исто така да наведете во кое поле на работа работите.

Бизнис картички фризер

Сè е едноставно тука - можете да додадете ножици, чешел или клипер за дизајнот за да ви стане јасно она што го правите.

Визит карти за маникир

На картата можете да користите различни лакови и нокти. Подобро да се користат светли бои.

Бизнис картички за шминкер

Овде можете да ги користите истите елементи како и во бизнис картичката на фризерот.

Бизнис карти за масаж

Во дизајнот можете да ги користите сликите на грбот, фигурата и самиот процес на масажа. Можете исто така да наведете кои видови на масажа го правите.

Бизнис карти за стоматолог

Картата мора да биде оригинална и убава со цел да предизвика емоции кај пациентот.

Бизнис картички за товар

Овде можете да го користите минимализмот. Можете исто така да користите мапа на областа. Дизајнот најдобро се изведува во строги темни бои.

Бизнис карти за салон за убавина

Овде можете да користите икони поврзани со убавина и светли бои. Исто така, покрај стандардните податоци, можете да наведете листа на услуги.

Ако ви се допадна статијата, тогаш споделете ја на социјалните мрежи.

Се чувствувате креативни?
Тогаш зошто да не се направи единствена картичка на своја?
Што може да биде полошо отколку да пронајдете грешка во вашето име или адреса за е-пошта, кога веќе имате стотици готови бизнис картички пред вас?
#
Пользовательское соглашение | Для правообладателей www.ruqmida.ge24d33aa Copyright © 2016 Все права защищены.